happyneedsleep

Sumber Berita luar, Gambar lawak, Gambar menarik, Gambar pelik, Games, Ganas, Gempa bumi, Info menarik, Jerung, Megalodon, Meme, Pelik , Video ganas, Video lawak

HashFlare

2 April 2011

Seorang Lelaki China Ditangkap Akibat Penyebaran Berita Palsu Secara OnlineKebebasan bersuara boleh pmenyimpang seperti yang diperagakan oleh seorang lelaki di wilayah Zhejiang, China, yang telah dijatuhi hukuman 10 hari di penjara dan denda sebesar 500 yuan untuk kejahatannya menyebarkan desas-desus secara online.

Pada tarikh 15 Mac, Mr Chen, seorang pekerja syarikat komputer, dia telah mempostingkan amaran tak berdasar bahawa reaktor nuklear Jepun telah mencemarkan perairan dekat timur Wilayah Shandong.

Komen Chen mendesak penduduk untuk persediaan garam, menyebarkan berita dan menahan diri dari mengambil hasil laut sekurang-kurangnya sampai satu tahun. Dalam pertahanan sendiri, dia mengatakan kepada polis bahawa ia membaca tentang pencemaran di Internet dan menyebarkan kata untuk setiap orang yang dia tahu tanpa memikirkan akibatnya.

Sampai saat ini, China melakukan bahagiannya untuk menyemak barangan import Jepun, terutama makanan, untuk tanda-tanda pencemaran, dan setakat ini belum ada yang dilaporkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan