happyneedsleep

Sumber Berita luar, Gambar lawak, Gambar menarik, Gambar pelik, Games, Ganas, Gempa bumi, Info menarik, Jerung, Megalodon, Meme, Pelik , Video ganas, Video lawak

HashFlare

24 Disember 2010

5 polis disantau...!!!

Santau..!!!

Dengar perkataan tu je dah gerun..
Boleh bawak maut klo x dirawat...
bukan boleh buat maen- maen perkara mistik ni..

baru keluar paper pasal cerita 5 orang anggota polis kene santau..


Penjenayah yang x puas hati dengan polis


Salah seorang Anggota polis bernama hafiz baru berusia 23 tahun..
Dia mengalami sakit perut . pergi hospital.. doktor cakap perut dia ok je..
Apabila berjumpe pengamal perubatan islam..
barulah dia tahu dia dan 4 orang rakannya yang juga sakit perut telah disantau..
so, sekarang baru lah ok balik..



So..
 korang semua tau tak pasal santau ni??

meh sini aku ceritakan..

santau terbahagi kepada 2.
.--->> 1. makanan dan minuman
---->>2. dihantar melalui angin

ramai orang gentar yang dihantar melalui angin..
sebab susah nak kesan.. sebab kte x nampak..

Petua nak elak disantau melalui makanan dan minuman..
If korang nak minum..
Klo air tu ade ais .. try korang pegang bawah cawan tu..
if tibe2 rase panas je..dat means.. ade racun..!
sebaliknya k.. if air panas.. rase sejuk .. pon ade racun..

klo makanan plak..
klo nampak macam laen je dan rase x sedap ati..
jangan la makan..
or.. if korang nampak ayam..
campakkan sikit makanan tu pada ayam..
if ayam tu pon x makan.. means ade santau la tu..!!

Yang penting jangan lupe bace doa and bace ayat kursi..
hope dapat elak dari kene santau..
mohon je perlindungan daripada Allah..

Ape komen korang pasal santau???

Author:Syafiqsulaiman

3 ulasan:

  1. Sori, Lord ada edit sikit post tu :)
    =====================================
    komen: jgn wat org marah kat kite, santau nih menakutkan!!!!

    BalasPadam
  2. moga kita dilindungi-Nya!
    tips lagi satu jauhilah tempat2 famos ngan santau... tp xleh gtaw la kat ne.. kan rugi pulak org len kat situ

    BalasPadam